Om Vivido

Vi er gode venninner som har kjent hverandre lenge. Yrkesmessig har vi valgt forskjellige veier i livet, men vi har alltid hatt en ønske om å skape noe sammen. Denne bedriften har sakte men sikkert vokst frem og vi har vært innom forskjellige forretningsideer, men tanken om å være en motvekt til det stereotypiske klesmarkedet til barn kom sammen med Linn sin rolle som mamma:

Da min sønn var rundt tre år begynte han å stritte i mot det stereotypiske vi fant til han i kles- og sko-butikker. Han syns glitter, ponnier og sterke klare farger var det fineste. Vi opplevde å måtte gå i “feil” avdeling i kjedebutikkene, noe han sakte, men sikkert ble oppmerksom på selv også. Jeg ble så lei meg som mamma da han etterhvert selv ble obs på at han gjorde motsatt av de andre gutta, og gikk vekk fra det han selv syns var kult. Jeg kjente på et ønske om å komme med en motvekt til kjedebutikkene. Ikke fordi alle skal være like, heller tvert imot, fordi alle skal ha mulighet til å velge selv, det de liker best.

Dermed var frøet sådd, og Oda elsket ideen til Linn:

Jeg har ikke kjent på dette presset med tanke på mine egne barn, de er rett og slett veldig stereotypiske og velger det som butikkene legger opp til at er for deres kjønn. Men er dette det de innerst inne vil, eller har de allerede fått med seg at det er forventninger til hvordan gutter og jenter skal være? Det er utrolig trist å gå inn i en butikk og se hvor klare skiller det for hva som er for gutter og hva som er for jenter. Noen barn klarer å se forbi dette og uansett velger det de vil ha, men jeg tror ikke det er så lett for de fleste barn… hva vil de i barnehagen eller på skolen si når man komme med “feil” bukse? Som mor syns jeg det er kjedelig å se hvor lite forskjellig det er å velge i. Hvor er alle fargene? Skal du har sko eller yttertøy er som regel to valg, rosa eller blå..

Generelt sett har jeg et stort ønske om at mennesker skal få være seg selv, uten at de skal føle seg utenfor. Jeg heier på mangfold og valgmuligheter.

I tillegg til disse tankene om klær og farger er vi begge opptatt av miljø, noe som var veldig naturlig for oss å holde oss tro mot. Vi elsker gjenbruk og det er viktig for oss at vi selger klær med kvalitet slik at det kan arves og brukes av flere. I tillegg til at vi ønsker å ta vare jorda vår er det minst like viktig å vite at menneskene som jobber med produksjonen av klærne vi selger får riktig lønn og gode arbeidsforhold.

… og slik var det at vi sammen kom frem til ideen om Vivido!